Societatea Thermoenergy Group SA Bacau a fost infiintata in data de 25.09.2014, fiind o societate comerciala pe actiuni cu actionar unic Consiliul Local al Municipiului Bacau. Obiectul principal de activitate este producerea, transportul, distributia si furnizarea de energie termica. Deasemeni, societatea produce energie electrica pe care o livreaza in Sistemul Energetic Naţional.
Thermoenergy Group SA Bacau are in administrare serviciul public de alimentare cu energie termica, fiind unicul funizor de energie termica in sistem centralizat din municipiul Bacau, furnizand agent termic pentru incalzire si apa calda de consum catre locuitorii municipiului bransati la acest sistem (SACET). SACET, exploatat de catre Thermoenergy Group SA, compus din unitati de productie, retele de transport, puncte/module termice si centrale termice de zona, alimenteaza cu energie termica apartamente, agenti economici, scoli, gradinite si alte institutii publice de pe raza municipiului Bacau.
Fiind o companie de servicii publice, principalul obiectiv al Thermoenergy Group SA Bacau este asigurarea unor servicii de cea mai buna calitate clientilor sai. Pentru a atinge acest obiectiv, in anul 2002 s-a inceput un program de reabilitare a sistemului de producere si furnizare a energiei termice. Prin implementarea proiectului european, derulat de Municipiul Bacau: „Retehnologizarea sistemului de termoficare din municipiul Bacau in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana”, in intervalul 2009 – 2015, nivelul investitiilor pentru modernizarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica s-a preconizat a se ridica la o valoare de peste 63.000.000 Euro
INVESTITII POS MEDIU AXA 3:
Componenta 1 – Modernizare cazan de apa fierbinte CAF1 din CET2 Bacau
S-a reabilitat cazanul de apa fierbinte prin inlocuirea partii sub presiune si gospodaria de pacura, marindu-le durata de viata cu 20-25 de ani.
Componenta 2 – Grup nou in cogenerare cu ciclu combinat gaze-abur in CET1 Bacau
Cuprinde:
- Grup de cogenerare cu turbina cu gaze-abur cu contrapresiune, de 14 MWt si 10,5 MWe
- Instalarea a doua cazane de abur tehnologic de debit redus, de 10 t/h, 250oC
- Adaptarea schemei termomecanice a centralei pentru functionarea fara cazanul pe carbune (schimbatoare de caldura, vane de reglare generala, conducte de apa si abur, instalatii de automatizare, monitorizare)
- Realizarea unei statii de epurare a apelor uzate din centrala.
- Realizarea unei gospodarii de combustibil lichid usor (CLU - rezervor, statie pompare, conducte).
Componenta 3 – Retehnologizare pompe transport
Modernizarea statiei de pompe de transport agent termoficare s-a realizat prin instalarea de pompe si motoare noi cu convertizoare de frecventa ce creeaza un consum redus de energie electrica.
Componenta 4 – Reabilitare retele termice secundare
Reabilitarea a aproximativ 57 km de retea de distributie pe 4 fire prin inlocuirea conductelor existente cu conducte preizolate si 2,8 km pe 2 fire prin montarea de module termice. Scopul investitiei este reducerea pierderilor in retele si cresterea confortului termic la consumatorul final.
Componenta 5 – Inchidere depozit de cenusa si zgura in vederea conformarii la conditiile de mediu.
ALTE INVESTITII FINANTATE DE LA BUGETUL PUBLIC:
Au fost racordati la SACET noi consumatori:
1. Din reteaua de distributie (retele termice secundare):
- Politia Municipiului Bacau - pasapoarte, str. Henri Coanda, nr. 2
- Bloc de locuinte sociale, str. Teiului, nr. 13
- Bloc de locuinte sociale, str.Tipografilor, nr. 12
- Colegiul de chimie Grigore Antipa, str.Henri Coanda, nr.,7
- Colegiul Dumitru Mangeron, str. Aeroportului, nr. 5
- Colegiul Economic Ion Ghica
- Parohia si capela Sf. Dumitru
2. Din reteaua de transport (reteaua de agent termic primar), prin montarea de module termice:
- Colegiul «Ferdinand»
- Colegiul National Pedagogic «Stefan cel Mare»
- Scoala generala si Sala de sport «Georgeta si Mircea Cancicov»
- SC AEROSTAR SA
- Scoala generala nr. 5 «Alexandru cel Bun»
- Scoala generala nr. 2
- blocuri ANL, str. Bucegi, bl. 136, sc. A, B; bl. 138, sc. A, B; bl. 140, sc. A, B
- blocuri ANL, str. Fagaras, bl. 4, sc. A, B; bl. 6, sc. A, B; bl. 8, sc. A, B
- Sala de sport Colegiul National Pedagogic «Stefan cel Mare» si Spitalul Municipal
- blocuri ANL str. Letea, nr. 46, sc. A, B; bl. 50, sc.A, B
- blocuri str. Garii, nr. 10, 10 bis
De asemenea s-au realizat si urmatoarele investitii:
- Instalarea unui grup de cogenerare cu turbina cu gaze de 14 MWe si 22 MWt,
- Contorizarea consumatorilor in municipiul Bacau
- Transformarea a 20 de centrale termice (CT) existente in puncte termice (PT)
- Modernizarea tuturor statiilor hidrofor – 29 – prin montarea de echipamente de ultima generatie, automatizate complet, cu consum redus de energie electrica si cu transmisie la distanta si comanda din dispeceratul de termoficare, pentru ridicarea presiunii apei reci si calde in vederea furnizarii la blocurile cu regim de inaltime de peste P+6
- Reabilitarea termica a blocurilor prin modernizarea instalatiilor de incalzire si apa calda de consum prin distributie pe orizontala si montarea contoarelor de energie termica la intrarea in fiecare apartament
- Modernizarea completa a tuturor celor 56 de puncte termice cu schimbatoare de caldura cu placi, pompe cu convertizoare de frecventa cu consum redus de energie electrica, automatizare si dispecerizare
- Realizarea unui dispecerat de termoficare modern, cu echipamente de comanda la distanta a instalatiilor si cu posibilitatea vizualizarii on-line a modului de functionare a punctelor termice si a parametrilor de furnizare.
Intentionam sa va tinem la curent cu toate realizarile noastre, asa cum va vom informa cu promptitudine si de problemele care vor interveni, astfel incat, printr-o comunicare sustinuta cu dumneavoastra, clientii nostri fideli, sa devenim pe zi ce trece mai buni!